ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

Η φροντίδα των νυχιών κ’ των δαχτύλων των χεριών

Ως όρος είναι η φροντίδα των νυχιών κ’ των δαχτύλων των χεριών.

Είναι μία θεραπεία ομορφιάς όχι μόνο για τα νύχια των χεριών, άλλα για ολόκληρο το χέρι. Η περιποίηση των άκρων είναι θέμα εμφάνισης, αλλά αποτελεί και ένδειξη υγείας. Κάπου στα 1920 με 1930 οι γυναίκες άρχισαν να μακραίνουν τα νύχια τους.

Με την πάροδο του χρόνου ξεκινήσαν να τα περιποιούνται, να τα λιμάρουν & να τα χρωματίζουν. Στη συνέχεια τις προβλημάτιζε να ταιριάζει με όλα τους τα ρούχα και τις περιστάσεις. Ιδιαίτερα αγαπήθηκε το γαλλικό μανικιούρ. Όταν το μανικιούρ εισήλθε στο χόλιγουντ (Hollywood) αρκετές ηθοποιοί και τραγουδίστριες άρχισαν να βάφουν τα νύχια τους κόκκινα επηρεάζοντας μία σημαντική μερίδα γυναικών.

Δείτε στο παρακάτω video συντήρηση ακρυλικού με χρώμα

Στη συνέχεια εμφανίζεται η πολυχρωμία, και τα σχέδια (nail art) τα οποία προωθούνται εξαιτίας της άνθισης της pop art. Καθώς περνούν τα χρόνια κ’ η μόδα και οι κουλτούρες αλλάζουν, έρχονται στο προσκήνιο αποχρώσεις άλλοτε φυσικές σε τόνους του μπεζ, του απαλού ροζ, άλλοτε έντονα, ζωηρά χρώματα όπως φούξια, πορτοκαλί και για της πιο προχωρημένες ήταν το μαύρο, μπλε και γκρι. Γύρω στο 1975 με 1980 η κουλτούρα της φυσικής «αγνής» ομορφιάς μας παρουσιάζει το γαλλικό μανικιούρ. Η νέα αυτή τάση διαδίδεται σε όλο του κόσμο αποτελώντας τη νέα λατρεία του γυναικείου πληθυσμού.

Η ηθοποιός Μπάρμπαρα Στρέιζαντ ήταν από τις καλλιτέχνιδες που έκαναν μόδα το γαλλικό μανικιούρ, δηλώνοντας ότι οφείλει την καριέρα της στα νύχια της. Αυτό πλέον είναι υποχρεωτικό στοιχείο σε όλους τους διαγωνισμούς ονυχοπλαστικής ενώ θεωρείται και δείκτης επαγγελματισμού μιας τεχνήτριας.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για ένα ραντεβού!